loading...
loading...

Adnow advertice

អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពកំពូលនៃការ៉ុត




អត្ថប្រយោជន៍វេជ្ជសាស្ត្រនៃការ៉ុតគឺអាចត្រូវបានអនុវត្តតាមត្រឡប់ទៅពេលដែលវាត្រូវបានបង្កើតឡើងដំបូងនៅក្នុងមជ្ឈឹមខាងកើតប្រទេសអាស៊ីប្រសព្វនិងផ្នែកខ្លះនៃទ្វីបអឺរ៉ុបមួយចំនួនធំនៃឆ្នាំមុន។ ការ៉ុតតែមួយគត់ទាំងនេះមិនបានទទួលយកបន្ទាប់ពីការ៉ុតដែលយើងឃើញសព្វថ្ងៃនេះ។ មានស្វាយក្រហមនិងលឿងការ៉ុត hued នាក់។ ចំពេលដែលមានរាប់រយដប់ប្រាំឆ្នាំនិងទីដប់ប្រាំមួយនៅក្នុងតំបន់អឺរ៉ុបត្រូវបានបង្កើតឡើងយ៉ាងទូលាយការ៉ុតនិងប្រគល់ទៅនាក់នៅអាមេរិកខាងជើងជាលើកដំបូងនៅជុំវិញពេលនេះ។ នៅក្នុងមជ្ឈមណ្ឌលពាណិជ្ជកម្មអាជីវកម្មនាពេលបច្ចុប្បន្ននេះប្រទេសចិនបានបង្កើតឱ្យមានប្រហែល 33% នៃចំនួនសន្ធឹកសន្ធាប់នៃការ៉ុតដែលត្រូវបានទិញនិងលក់នៅគ្រប់ទីកន្លែងនៅទូទាំងពិភពលោក។ ប្រទេសរុស្ស៊ីគឺជាលើកទីពីរនិងសហរដ្ឋអាមេរិកគឺជាលើកទីបីនៅក្បែរនោះ។ ពេញវ័យជនជាតិអាមេរិកប្រមាណ 12 នាក់បច្ចុប្បន្នបានលេបត្របាក់ការ៉ុតប្រចាំឆ្នាំផោន។ ឈ្មោះ "ការ៉ុត" ត្រូវបានទទួលពី "karoton" ដែលជាភាសាក្រិច។ ដំបូងអក្សរចំនួនបី - kar ផ្ដល់រាងស្នែងដូចមួយសំដៅទៅលើផ្នែកមួយនៃការ៉ុតនោះគឺក្រោមដីនេះនិងសម្រាប់ផ្នែកច្រើនបំផុតបរិភោគ។ តម្លៃសារធាតុចិញ្ចឹមការ៉ុតរបស់ឆៅ តារាងអាហារដែលពិន្ទុនៃការចាប់អារម្មណ៍ជារៀងរាល់ការប៉ាន់ស្មានថាអត្រានៃការនៃការញ៉ាំថ្ងៃផ្កាទោលនៃ carrots បង្ហាញថាការទទួលទានជារៀងរាល់ផ្តល់នូវអស្ចារ្យ, ដែលសមរម្យឬច្រើនហិ% នៃថ្នាំគ្រាប់ជាមូលដ្ឋាននិងបានបញ្ជាក់គុណសម្បត្តិវេជ្ជសាស្រ្តនៃការ៉ុត។ នៅក្នុងទិដ្ឋភាពនេះ, ការ៉ុតត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាផ្នែកមួយនៃការទ្រទង់ប្រយោជន៍បំផុតនៅលើពិភពលោក។ ការ៉ុតមានផ្ទុកថ្នាំគ្រាប់ជាង 80 ។ កញ្ចក់មួយ (122.00 ក្រាម) នៃការ៉ុតតម្លៃប្រេងឆៅបាន 52,46 កាឡូរី។ គុណសម្បត្តិវេជ្ជសាស្រ្តនៃការ៉ុត ការ៉ុតបន្លែជា root មួយដែលលេចធ្លោសម្រាប់ការផ្គត់ផ្គង់សំបូរបែបនៃ Beta-carotene ។ Beta-carotene គឺជាបំប៉នភ្នាក់ងារការពារជំងឺមហារីកដែលបានកើនឡើងឈ្មោះរបស់ខ្លួនពីការ៉ុតដោយសារតែបរិមាណធំធេងការ៉ុតមានផ្ទុក។ ការ៉ុតមួយមានថ្នាំគ្រាប់ខុសគ្នាជាច្រើនផងដែរ។ ការ៉ុតផ្តល់នូវការមួយចំនួនធំនៃថ្នាំគ្រាប់ផ្សេងគ្នាដែលបានគុណប្រយោជន៍ពីក្របខ័ណ្ឌសរសៃឈាមបេះដូងមានអរិភាពទៅនឹងលក្ខណៈសម្បត្តិរបស់ដុំសាច់និងជួយក្របខ័ណ្ឌធន់ទ្រាំនេះ។ អត្ថប្រយោជន៍ភ្នាក់ងារការពារជំងឺមហារីកនៅក្នុង carrots

ទាំងអស់ការចាត់ថ្នាក់ឡែកនៃការ៉ុតមានវិធានការយ៉ាងសំខាន់ពិសេសនៃថ្នាំគ្រាប់ជាមួយនឹងតម្លៃភ្នាក់ងារបង្ការជំងឺមហារីក។ នេះវីតាមីន C ពង្រឹងកោសិកាធម្មតាបន្ថែមទៀតនិងការពារជំងឺមហារីកភ្នាក់ងារ Beta-carotene phytonutrient ច្រើនតែកោសិកាជាច្រើន reinforcements ការ៉ុតមានផ្ទុក។ រង្វាស់នៃការទប់ស្កាត់ជំងឺមហារីក phytonutrient ភ្នាក់ងារនេះខុសគ្នាពឹងផ្អែកលើការចាត់ថ្នាក់នៃការ៉ុត។ ឧទាហរណ៍ការ៉ុតស្វាយនិងក្រហមត្រូវបានយល់ច្បាស់ណាស់ថាទ្រព្យសម្បត្ដិរបស់ពួកគេនៃ anthocyanin ភ្នាក់ងារបង្ការជំងឺមហារីក។ ពេល carrots ទឹកក្រូចត្រូវបានជង់ជាមួយ Beta-carotene ដែលតំណាងឱ្យ 65% នៃមាតិកា carotenoid ទាំងមូលរបស់ពួកគេ។ ពាក់កណ្តាលដូចជា Carotenoids ការ៉ុតលឿងគឺបានមកពីសារធាតុ lutein ។ វាមិនធ្វើឱ្យមានភាពខុសគ្នាត្រូវបានជ្រើសរើសដែលការចាត់ថ្នាក់ជាមួយគ្នាមានគុណសម្បត្តិភ្នាក់ងារបង្ការជំងឺមហារីកមួយ។ នេះជាអត្ថប្រយោជន៍ដល់សរសៃឈាមបេះដូងនៃការ៉ុត វាមិនមែនជាការភ្ញាក់ផ្អើលថាការសិក្សានានាបានបង្ហាញថាការ៉ុតគុណសម្បត្តិពេទ្យចេញទៅគុណសម្បត្តិឈានដល់សរសៃឈាមបេះដូងមួយ។ បន្តិចនៃការនេះគឺដោយសារតែជំនួយកោសិកាសម្បូរមាតិការបស់ពួកគេ។ ក្របខណ្ឌសរសៃឈាមបេះដូងត្រូវការធានាស្ថិរភាពពីគ្រោះថ្នាក់រ៉ាឌីកាល់សេរី។ នេះគឺជាការត្រឹមត្រូវជាពិសេសសម្រាប់វគ្គសិក្សាចាប់តាំងពីពួកគេមាននៅក្នុងបន្ទុកនៃការដឹកជញ្ជូនអុកស៊ីសែនក្នុងឈាមទាំងអស់តាមរយៈរាងកាយយ៉ាងខ្លាំងនេះ។ នៅក្នុងការស្រាវជ្រាវនោះគឺដូចជាបានធ្វើរួចចុងឆ្នាំនៅប្រទេសហូឡង់មួយត្រូវបានគូសធីកនៅលើសមាជិកជាពេលវេលានៃដប់ឆ្នាំ។ ការសិក្សានេះបានគ្រឿងសង្ហារឹមពួកយើងជាមួយនឹងទិន្នន័យថ្មីមួយចំនួនដែលទាក់ទងនឹងការ៉ុត riveting និងជាផ្នែកមួយដែលពួកគេបានលេងនៅក្នុងការទប់ទល់នឹងជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង (CVD) នេះ។ ចំពេលដែលការសិក្សានេះជាការទទួលយកអាហារដែលស្លឹករបស់សមាជិកត្រូវបានចាត់ថ្នាក់ដោយ។ កណ្តាលនៃការសិក្សានេះគឺមានបួន hues: ក្រូច / លឿងបៃតងនិងក្រហមស / ស្វាយ។ នេះទឹកក្រូច / ការចាត់ថ្នាក់លឿងនៃផលិតផលនៃដីដែលត្រូវបានធ្វើឡើងឱ្យកាន់តែមានការការពារប្រឆាំងនឹង CVD ជាងការ hues ជំនួស។ នេះជាម្លប់យ៉ាងជ្រាលជ្រៅបន្ថែមទៀតនៃក្រូច / លឿងការធានាច្រើនទៀតផ្សាយការចិញ្ចឹមបីបាច់ដែរ។ ក្រូចវត្ថ / ការប្រមូលផ្តុំលឿងនៃការចិញ្ចឹមបីបាច់, ការ៉ុតត្រូវបានគេសង្កេតឃើញថានឹងក្លាយជាគ្រោះថ្នាក់គោលការណ៍មួយស្បៀងអាហារស្ដីអំពី CVD ស្ថានភាព។ សមាជិកដែលមិនបានបរិភោគការ៉ុតជាច្រើននេះបានទទួលការវាស់វែងនៃការកាត់បន្ថយគ្រោះថ្នាក់ littlest សម្រាប់ CVD ។ ជាការពិតណាស់, សូម្បីតែនៅតាមបណ្តោយបន្ទាត់ទាំងនេះទោះបីជាមានអ្វីគ្រប់យ៉ាងដែលពួកគេបានមួយចំនួនថយចុះគ្រោះថ្នាក់នៃការប្រើប្រាស់ការ៉ុតពី CVD របស់ពួកគេ។
សមាជិកដែលបានចំណាយ 25 ក្រាមជាច្រើនទៀត, ដែលជាការវាស់គ្រាន់តែជាការប្រហែលមួយត្រីមាសនៃការ៉ុតមានការធ្លាក់ចុះយ៉ាងធំនៅក្នុងគ្រោះថ្នាក់របស់ពួកគេនៃ CVD ។ សមាជិកដែលចំណាយពី 50 ទៅ 75 ក្រាមជាច្រើនទៀតបានបង្ហាញថាការថយចុះខ្ពស់នៅក្នុងគ្រោះថ្នាក់របស់ពួកគេនៃ CVD ។ ផ្តោតអារម្មណ៍នេះប្រាកដណាស់ជាបង្ហាញពីរបៀបដែលខំគ្រោះថ្នាក់នៃការ CVD អាចត្រូវបានចុះថយ។ នេះបានល្អបំផុតបានពិនិត្យពិច័យ polyacetylenes រកឃើញនៅក្នុងការ៉ុតគឺមាន falcarindiol និង falcarinol ។ ការរុករករ៉ែរៀបចំបានបង្ហាញថា polyacetylenes ដែលត្រូវបានរកឃើញនៅក្នុងការ៉ុតមានអរិភាពទៅនឹងលក្ខណៈសម្បត្តិ aggregatory និងលក្ខណៈសម្បត្តិស្ងប់ស្ងាត់។ លក្ខណៈសម្បត្តិនៃការ aggregatory ការប្រឆាំងជួយជាមួយនឹងការរក្សាប្លាកែតក្រហមមិនចាំបាច់ bunching ជាមួយគ្នាពី។

នេះជាការ៉ុតនិងអង្គការទស្សនៈសុខភាព

ការរីកលូតលាស់ឡើងមនុស្សរបស់យើងបានណែនាំពួកយើងពឹងផ្អែកដើម្បីបរិភោគ carrots របស់យើងតាំងពីពួកគេមានប្រយោជន៍សម្រាប់ភ្នែករបស់យើង។ ូវកថាដូចជាវាអាចមានការសិក្សាមួយចំនួនដែលទាក់ទងណ្ណសារគុណប្រយោជន៍នៃការប្រើប្រាស់ការ៉ុតនៅលើសុខុមាលភាពភ្នែករបស់មនុស្ស។ នេះជាផ្នែកមួយធំនៃការសិក្សាបានប្រមូលផ្តុំនៅលើកម្រិត carotenoid ក្នុងប្រព័ន្ធចលនានិងសកម្មភាពដូចជា Carotenoids ដោយខ្លួនឯងមិនមែនស្បៀងអាហារស្រដៀងទៅនឹងការ៉ុតដែលមានពួកគេ។ ខ្នាត littler ការពិតណាស់, សូម្បីតែនៅក្នុងវិធីនេះមានពិនិត្យបានធ្វើទៅលើប្រជាជនដែលបង្ហាញគុណសម្បត្តិដើម្បីកម្លាំងនៃភ្នែកជាមួយការប្រើប្រាស់នៃ carrots ។

ឧទាហរណ៍ការសិក្សាមួយបានបង្ហាញថាស្ត្រីដែលចំណាយការ៉ុតនោះទេមិនជាច្រើនសប្តាហ៍សប្តាហ៍ពីរដងដោយមានអត្រាទាបនៃជំងឺដក់ទឹក (ះថាក់សរសៃវិញាណសម្រាប់ផ្នែកច្រើនបំផុតបានភ្ជាប់ជាមួយនឹងទម្ងន់ភ្នែកលើសលប់) ជាងស្ត្រីដែលគ្រាន់តែស៊ីបំផ្លាញការ៉ុតឥឡូវនេះហើយជាថ្មីម្តងទៀត។

ដេរីវេទឹកអាស៊ីត acetic Geranyl ជាផ្នែកមួយនៃ photonutrients បច្ចុប្បន្នពូជការ៉ុតនិងត្រូវបានបង្ហាញខ្លួនឡើងដើម្បីកាត់បន្ថយគ្រោះថ្នាក់នៃទឹកជ្រោះនេះនៅក្នុងសត្វពិនិត្យ។

នេះជាអត្ថប្រយោជន៍ប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីកនៃការ៉ុត

ភាគច្រើននៃការរុករករ៉ែនៅលើគុណសម្បត្តិប្រយុទ្ធសាហាវនៃការ៉ុតគឺនៅក្នុងជួរនៃជំងឺពោះវៀនធំនោះទេ។ សមាជិកមួយចំនួននៅក្នុងការផ្តោតអារម្មណ៍ពិតជាបានផឹកទឹក carrot ។ ការរុករករ៉ែផ្សេងទៀតបានគិតកោសិកាជំងឺរបស់មនុស្សផ្សេងគ្នានៅក្នុងមន្ទីរពិសោធន៍។

ខ្លាំងគឺសំខាន់ចាំបាច់ណាស់ការស្រាវជ្រាវបន្ថែមទៀត! ទោះជាផលវិបាកនៃការសិក្សាដែលបានធ្វើឡើងកាលបរិច្ឆេតបានលើកទឹកចិត្ដពិសេស។ ពិនិត្យមន្ទីរពិសោធន៍បានបង្ហាញថាការ៉ុតអាចរារាំង extricates ការអភិវឌ្ឍនៃកោសិកាមហារីកពោះវៀនធំនេះ។ polyacetylenes ដែលត្រូវបានរកឃើញនៅក្នុងការ៉ុតជាពិសេស falcarinol ត្រូវបានភ្ជាប់ជាពិសេសក្នុងការរំខានដល់ការអភិវឌ្ឍនៃទូរស័ព្ទទាំងនេះ។

មួយពីរបីរហ័សបម្រើគំនិត

ការ៉ុតប្រេងឆៅ

ការ៉ុតបំផ្លាញគឺមានការពង្រីកសមរម្យដើម្បីចានមួយនៃការលាយបញ្ចូលគ្នាផងដែរនិងបៃតងដែលត្រូវបានជាវិធីសាស្រ្តបរិសុទ្ធបំផុតដើម្បីពេញចិត្តក្នុងការស្តាប់គុណសម្បត្តិវេជ្ជសាស្រ្តនៃការ៉ុត។

បរិភោគ carrots ជាការទទួលទានបន្លែបៃតងចម្រុះមួយដោយបំផ្លាញពួកគេនិងក្រោយមកបន្ថែមពួកវាទៅ beets ជាប់និងផ្លែប៉ោមដើម្បី nibble រឹងមាំមួយ។

ការ៉ុតឆ្អិន
វិធីសាស្រ្តល្អបំផុតក្នុងការចំអិនការ៉ុតគឺដើម្បីចំហាយពួកគេ។

margarine ចំហាយ Carrot ជាមួយ parsnips

ជួសជុល:

ការ៉ុតប្រាំមួយនាក់

parsnips ប្រាំមួយនាក់

margarine ពីរស្លាបព្រាបាយ

អំបិល

រៀបចំ:

peel និងការកាត់បន្ថយការបិទនៃ parsnips និង carrots នេះ។ sliced ​​ពួកគេធ្លាក់ចុះពាក់កណ្តាល (វិធីជាយូរមកហើយ) ។

នៅក្នុង skillet ប្រាំទៅប្រាំមួយ quart មួយការរីករាលដាលនៅលើមធ្យមរលាយ / ភាពកក់ក្ដៅខ្ពស់។ រួមបញ្ចូលផ្នែកការ៉ុតនិងទឹក 3/4 កែវ; គ្របដណ្តប់និងការចំអិនបីនាទី។

រួមបញ្ចូលទាំង parsnips គ្របដណ្តប់និងការរក្សានៅលើចម្អិននៅជុំវិញប្រាំបីទៅដប់នាទីបានយូរ (រហូតដល់ពេលដែលទម្លាយចូលជាមួយឆ្ងាញ់ការ fork) ។

បង្ហាញពីនិងអ្រងួនម្ហូបនេះជារៀងរាល់ឥឡូវនេះហើយជាថ្មីម្តងទៀតរហូតដល់ dissipates សារធាតុរាវនេះ។ សំអាតបន្លែចូលទៅក្នុងម្ហូបមួយនិងអំបិលឱ្យពួកគេដើម្បីភ្លក្សរសជាតិ។

ទាក់ទងនឹងកុមារជូនដំណឹងនិងការ៉ុត

ចៀសចេញអោយផុតពីការកាត់បន្ថយតិចតួចបម្រើកីឡាករវ័យក្មេង molded នៃកាក់-ការ៉ុត។ មានឱកាសដែលពួកគេអាចបំបិទលើពួកគេមួយ។ រឿងដែលល្អបំផុតក្នុងការធ្វើត្រូវបានកាត់ចូលទៅក្នុងច្រូត julienne ការ៉ុតនេះ។

គ្រោង

និងអត្ថប្រយោជន៍ផ្សេងគ្នារបស់ការ៉ុតវេជ្ជសាស្រ្តបានដាក់ចេញជាង, ការ៉ុតអាចលាយវាឡើងនៃការ hues និងផ្ទៃដើម្បីចានបន្លែជាច្រើននិងអាចត្រូវបានរីករាយយ៉ាងខ្លាំងក្នុងការជា nibble ប្រេងឆៅទេវភាព, ចម្អិនឬជាទឹក carrot សម្រាប់ភេសជ្ជៈដែលមានជីវជាតិមួយ។

Subscribe to get more videos :